Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Waleskringle

Waleskringle

Ingredienser

16  porsjoner
  • 4 plater dypfryst butterdeig

Vannbakkels:

  • 2,5 dl vann
  • 125 g smør
  • 125 g hvetemel
  • ca. 4 stk. egg

Eggekrem:

  • 13 stk. eggeplomme
  • 9 dl melk
  • 1,5 dl sukker
  • 3 ss maisenna
  • 8 stk. gelatinplater

Fyll:

  • 200 g bringebærsyltetøy
  • 6 dl kremfløte

Pynt:

  • 2 ss melis
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Lag en fristende Waleskringle av vannbakkelsdeig. Kringlen kan fylles med en ekte eggekrem eller en ferdig vaniljekrem fra pakke. Ferdig vaniljekrem kan eventuelt blandes med pisket krem.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

16  porsjoner
  • 4 plater dypfryst butterdeig

Vannbakkels:

  • 2,5 dl vann
  • 125 g smør
  • 125 g hvetemel
  • ca. 4 stk. egg

Eggekrem:

  • 13 stk. eggeplomme
  • 9 dl melk
  • 1,5 dl sukker
  • 3 ss maisenna
  • 8 stk. gelatinplater

Fyll:

  • 200 g bringebærsyltetøy
  • 6 dl kremfløte

Pynt:

  • 2 ss melis

Slik gjør du

1. Tin butterdeig etter anvisning på pakken. Legg de tinte platene oppå hverandre og kjevle ut til en rektangulær firkant.


2.
Bruk en liten spiss kniv og skjær ut en kringleform. Legg kringlen på et bakepapirkledd stekebrett.


3. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Lag vannbakkelsdeig. Kok opp vann og smør i en middels stor kjele.

4. Tilsett mel og rør kraftig med en tresleiv slik at massen samler seg om sleiven.

5. Avkjøl massen litt og rør inn ett sammenvispet egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Deigen skal være så tykk at den holder formen.

6. Ha røren i en sprøytepose med stjerneformet tipp. Sprøyt røren i et pent mønster på butterdeigskringlen. Sett kringlen på nederste rille i ovnen og stek i 30-40 minutter. 
Vannbakkelsrøren kan også legges på butterdeigen med en skje.

7. Lag eggekrem. Ha eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl.  

Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen «sprekke». Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.

8. Stivpisk kremfløte og melis. Ha kremen i en sprøytepose med stjerneformet tyll. Pisk lett i den stive eggekremen slik at den blir jevn. Ha eggekremen i en sprøytepose med stjerneformet tyll. 

 

Har du bare en sprøytepose eller tyll? Fyll eggekrem i posen og sprøyt den ut. Fyll deretter posen med pisket kremfløte og sprøyt ut.

 

9. Del kringlen i topp og bunn med en skarp kniv, gjerne en brødkniv. Smør bringebærsyltetøy på bunnen.


10. Sprøyt eggekrem på kringlebunnen, og deretter pisket krem over. 


11. Bruk et brett eller et stort fat og legg til slutt på toppen av kringlen. 

12. Sikt over melis og kaken er klar til servering. 


Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 21:24:11