Vaniljefromasj med friske bær

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Fløyelsmyk, syrlig vaniljefromasj servert med friske bær – herlig!

Ingredienser

  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl helmelk
  • 12 stk vaniljestang
  • skall av 1 stk sitron
  • 4 stk eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 4 stk gelatinplater
  • 4 dl lettpisket kremfløte
  • 8 stk jordbær

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
  2. Kok opp melk, fløte, sitronskall og frøene fra vaniljestang. Bland eggeplommer og sukker. Spe den varme melken i eggeplommene og varm den opp til den begynner å tykne uten at den begynner å koke, ca. 85 °C. 
  3. Sil blandingen og rør inn gelatinplatene. Avkjøl kremen til litt lunken, ca. 30 °C. Pisk kremfløten lett, uten at den blir helt stiv, og vend den inn i kremen.
  4. Ha fromasjen i dessertskåler og sett kaldt til de skal serveres. Pynt med friske bær og server gjerne med en sprø kjeks.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.