Valnøtt -og sjokoladekake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Kombinasjonen valnøtter og sjokolade i denne kaken gir den en litt «voksen» smak, som er nydelig sammen en kopp sterk kaffe.

Ingredienser

8
Porsjoner
  • 200 g valnøttkjerner
  • 100 g kokesjokolade
  • 250 g sukker
  • 200 g hvetemel
  • 8 stk eggehvite

Sjokoladekrem:

  • 8 stk eggeplomme
  • 100 g sukker
  • 100 g kokesjokolade
  • 100 g smør
  • ca. 4 ss sterk kaffe eller likør til dynking

melis til pynt

  • ca. 10 stk valnøttkjerner til pynt
  • ca. 10 blad frisk mynte til pynt

Slik gjør du

  1. Mal valnøtter og sjokolade sammen med sukker og mel i matprosessor. Visp eggehvitene stive med salt. Vend valnøttblandingen forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene. Hell røren i en smurt og melstrødd form, 22-24 cm i diameter. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 170 °C i 40-45 minutter. Avkjøl kaken på rist.
  2. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker. Brekk sjokoladen i biter og smelt i liten kjele over svak varme. Ikke rør i sjokoladen før den er helt myk. Rør inn sjokoladen i eggedosisen. Tilsett mykt smør og visp kremen glatt og luftig. Sett kremen kaldt til den er stiv, gjerne en times tid.
  3. Del kakebunnen i to, og dynk med kaffe eller likør. Legg kakebunnene sammen med sjokoladekrem mellom lagene. Kaken bør trekke et par timer før servering.
  4. Legg gjerne på noen pene valnøttkjerner og blader av sitronmelisse til pynt. Sikt over melis til slutt.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.