Urtesmør

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Urtesmør kan du få kjøpt ferdig, men det er svært enkelt å lage selv. Det er bare å røre smøret mykt og tilsette krydder. Smøret kan lages i forveien, og kan holde opptil en uke i kjøleskapet, eller ca 2 måneder i fryseren. Skjær smøret i fine skiver, og server over grillet kjøtt, mais, bakte poteter eller grillede grønnsaker.

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 ss friske urter evt tørkede urter: 2 ss friske = 1 ts tørkede
  • 1 ss sitronsaft
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Romtemperer smøret. Finhakk urtene. Bland sammen smør, urter, sitronsaft, salt og pepper. Rør det godt sammen.
  2. Lag en pølse av smøret på aluminiumsfolie. Rull smøret inn i folien og la det stivne i kjøleskapet. Før servering skjærer du smøret i skiver.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.