Urtekrydret svinefilet

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Har du lyst til å servere en imponerende rett til gjestene dine? Da burde du prøve urtekrydret svinefilet. Her får svinekjøttet en delikat smak av urter - og gjestene vil lure på hvordan du fikk urtene inn i midten.

Ingredienser

  • Ca. 2 kg svinekam med ben
  • Ca. 3 dl friske urter
  • 3 ss margarin
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Sjysaus:

  • ca. 115 l sjy/kraft eller buljong
  • 3 ss maisstivelse (maizena) utrørt i litt vann
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss hakket friske urter

  • 16 stk potet
  • 4 stk gulrot
  • 4 stk vårløk
  • 1 pk sukkererter

Slik gjør du

  1. Ben ut svinekammen.
  2. Fukt skaftet på en tresleiv og stikk et hull gjennom filéten. Finhakk urtekrydderet og fyll halvparten inn i filéten. Pensle filéten med smeltet margarin, dryss over resten av urtekrydderet, salt og grovmalt pepper.
  3. Stikk inn et steketermometer og legg filéten i langpanne og stek i stekeovn ved 125°C til termometeret viser 70°C for rosa kjøtt 1 1/2-2 timer, avhengig av tykkelsen.
  4. Kok opp sjyen. Rør maizena ut i litt kaldt vann og hell over i kjelen under omrøring. Kok opp på ny og smak til med salt og pepper.
  5. Sett over poteter til koking.
  6. Skrell og del vårløk og gulrøtter. Settes over til koking i et par minutter før servering. 

Server svinefilet med sjysaus smakt til med urter, potet og friske grønnsaker.

Tips: Bruk bena til å koke egen kraft på (se oppskriften for brun kraft).
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.