Tyttebærglasert kyllingfilet

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Server festfine kyllingfileter med tyttebærglasur, soppsaus og annet smakfullt tilbehør.

Ingredienser

  • 8 stk kyllingfilet
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Tyttebærglasur:

  • 700 g rørt tyttebær
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 ss sukker
  • saften av ca. 1 stk appelsin
  • 1 dl vann
  • 3 ss appelsinlikør

Soppsaus:

  • 35 g tørket sopp
  • 2 dl vann
  • 2 stk finhakket sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl kyllingkraft , evt. hønsebuljong
  • 3 dl kremfløte

salt og kvernet pepper

  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss soyasaus

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Ha alt til tyttebærglasuren i en kjele og kok opp. La glasuren boblekoke i ca. 10 minutter til den blir som en tykk saus. Kjør sammen glasuren med en stavmikser eller i en matprosessor.
  2. Legg kyllingfiletene i en ildfast form med et par smørklatter under. Øs godt med tyttebærglasur over kyllingfiletene og stek dem ved 180 °C i ca. 15-20 minutter. La filetene hvile noen minutter før servering for at kjøttsaften skal få satt seg. Resten av tyttebærglasuren serveres ved siden av, på samme måte som tyttebærsyltetøy.
  3. Bløtlegg sopp til soppsausen i vann i ca. 30 minutter, ta vare på bløtleggingsvannet. Klem ut fuktigheten av soppen. Fres sopp og løk i smøret. Tilsett melet og spe med varm kraft, bløtleggingsvann og fløte. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt, kvernet pepper og sitronsaft. 

Server tyttebærglaserte kyllingfileter med rødløk som er surret i balsamico og sukker, grønne erter, stekt sopp, soppsaus og krokettpoteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.