Tyttebær- og appelsinmarmelade

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Tyttebær gjør seg godt sammen med appelsin og chili, og denne krydrede marmeladen passer utmerket både til thanksgivingkalkun og en god søndagsstek.

Ingredienser

  • 500 g tyttebær
  • revet skall og saft fra 1 stk appelsin
  • 500 g sukker
  • ca. 2 dl vann (tilsett mer ved behov)
  • 12 stk rød chili , finhakket

Slik gjør du

1. Bland tyttebær, appelsinskall og -saft og chili i en kjele. Tilsett vann, kok opp, og la det småkoke i ca. 10 minutter til bærene sprekker og massen blir “grøtete”.

2. Tilsett sukker i et par omganger, la det løse seg helt mellom hver gang. Kok opp og la marmeladen koke i ca. 45 minutter. Hell deretter over på rengjorte, tørre, varme glass og skru på lokk med en gang. Avkjøl til romtemperatur og oppbevar glassene kjølig.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.