Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tomatpesto

Tomatpesto

Ingredienser

  • 150 g soltørkede tomater i olje
  • 50 g pinjekjerner
  • 50 g parmesan
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 potte frisk basilikum
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pesto er en italiensk kald saus. Den er kjent i ulike former siden romertiden, og kommer sannsynligvis fra Nord-Afrika. I Norge kjenner vi nok mest til den grønne pestoen laget på basilikum, men den røde pestoen er vel så god. Den er laget med soltørkede tomater som basis.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 150 g soltørkede tomater i olje
  • 50 g pinjekjerner
  • 50 g parmesan
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 potte frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Ha soltørket tomat i en foodprosessor og ta vare på oljen. 
  2. Rist pinjekjernene lett i en tørr stekepanne til gylne. 
  3. Riv parmesan og ha i en foodprosessor sammen med pinjekjerner, hvitløk og basilikum. 
  4. Spe med olje fra tomatene litt etter litt og kjør til pestoen får en fin konsistens.

Har du kjøpt soltørkede tomater som ikke har ligget i olje? Bløtlegg tomatene noen timer før bruk, da blir de myke. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2024 03:20:11