Tomatbruschetta

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Godt som forrett eller som en av flere småretter. En fin måte å bruke opp gammelt brød på.

Ingredienser

  • 4 stk plommetomat
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 4 skiver brød
  • 12 dl olivenolje
  • 3 båt hvitløk
  • 8 blader frisk basilikum til pynt

Slik gjør du

  1. Dypp tomatene i kokende vann i 30 sekunder for at skinnet skal løsne. Ha i iskaldt vann og trekk av skinnet.
  2. Del tomatene i fire og fjern tomatkjernene. Del tomatkjøttet i terninger og bland med olje, finhakket hvitløk, basilikum, salt og pepper. Sil av all ekstra væske for å unngå at bruschettaene blir bløte.
  3. Pensle fire skiver brød med olivenolje og finhakket hvitløk. Ha over på en stekeplate med bakepapir og stek dem svakt brune midt i ovnen på 200 °C.
  4. Fordel tomatfyllet på skivene og pynt med basilikumblader.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.