Tomat- og brødsalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Denne klassiske toskanske salat "panzanella 'kan varieres i det uendelige med alt fra løk og kapers for ansjos og agurk - det avhenger av tradisjonen fra familie til familie. 

Ingredienser

  • 12 kg små tomat
  • 12 kg små plommetomat
  • 1 bunt liten frisk basilikum
  • 5 skiver brød
  • 2 ss olivenolje

Dressing

  • 8 ss virgin olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1.       Skjær brødet i terninger. Ha dem i en bolle, og tilsett olivenolje. Stek brødterningene gylne i en middels varm stekepanne.

2.       Skyll og del tomatene. Bland tomater med brødterninger. Legg opp på fat.

3.       Ringle over med sitronsaft og olivenolje. Dryss på med salt og pepper.

4.       Serveres umiddelbart   Skjær brødet i terninger. Ha dem i en bolle, og tilsett olivenolje. Stek brødterningene gylne i en middels varm 

1. Skjær brødet i terninger. Ha dem i en bolle, og tilsett olivenolje. Stek brødterningene gylne i en middels varm stekepanne.

2. Skyll og del tomatene. Bland tomater med brødterninger. Legg opp på fat.

3. Ringle over med sitronsaft og olivenolje. Dryss på med salt og pepper.

4. Serveres umiddelbart.

 

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.