Tolags eplekake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Imponer gjestene med en tolags eplekake med norske epler og masse smak.

Ingredienser

10
Porsjoner
  • 300 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 200 g usaltet smør
  • 1 stk egg

Lag en:

  • 5 stk røde eple
  • 2 ss sukker
  • 1 ss malt kanel
  • 2 ss smør

Lag to:

  • 2 stk egg
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 12 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts sitronskall
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

1. Ha mel, melis, smør og egg i en foodprosessor. Kjør til deigen «samler» seg. Pakk den i plast og sett kaldt i 15 minutter.

2. Sett ovnen på 200 °C. Kjevle ut deigen til ca. 1 cm tykkelse, og kle en springform , 24 cm diameter (Deigen kan godt gå litt over kanten, da den trekker seg ned under steking). Prikk bunnen med en gaffel og sett formen kjølig i 15 minutter. Forstek bunnen i 10-15 minutter.

3. Del eple i to, ta ut kjernen og skjær dem i ½ cm tykke båter. Strø sukker og kanel over og bland godt sammen. Stek eplebåtene i en panne med smør til de er myke, ca. 5 minutter. Avkjøl.

4. Legg eplebåtene i paibunnnen. Visp sammen egg, crème fraîche, sukker, vaniljesukker, sitronskall og sitronsaft, og hell over eplene.

5. Stek kaken midt i ovnen til den har fått farge og fyllet har stivnet, 25-30 minutter.

Server kaken med en god vaniljesaus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.