Tiramisu

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Tiramisu, berømt og lettlaget italiensk dessert. Egg, sukker, fingerkjeks, mascarponeost og espressokaffe er alt du tenger. Tiramisu betyr "ta meg opp" og blir ofte smaksatt med konjakk eller likør.

Ingredienser

  • 3 stk eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 250 g mascarponeost (italiensk myk ost)
  • 3 stk eggehvite
  • 14 ts salt
  • 20 stk fingerkjeks
  • 3 dl kald espressokaffe
  • 2 ss konjakk eller amaretto
  • 4 ss revet kokesjokolade

Slik gjør du

  1. Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt.
  2. Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Bland eggehvitene med ostekremen.
  3. Legg et lag med krem i bunnen av en serveringsskål. Dypp fingerkjeksene raskt i kaffen, blandet med konjakk (pass på så dem ikke blir for bløte) og legg dem på kremen.
  4. Legg et nytt lag med krem, kjeks oppå og avslutt med et lag krem. Dryss revet sjokolade på toppen og avkjøl ca 1 time før servering.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.