Thailandsk nudelsalat m/lammefilet

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

I Thailand finner man mange lekre retter, ofte med mange ingredienser. Finskåret kjøtt, friske grønnsaker, ristede peanøtter og den alltid tilstedeværende chilien er noen få av dem. Her har vi en meget smakfull nudelsalat med lammefilet

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av lam
  • 1 pk risnudler , vermicelli
  • 1 ss chiliolje
  • 2 båt hvitløk
  • 200 g voksbønner
  • 1 stk rød paprika
  • 1 krm salt
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss søt chilisaus
  • 3 ss frisk koriander
  • 100 g peanøtter

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Tilbered nudlene etter anvisning på pakken. Finskjær lammefileten og del den i tynne skiver.
  2. Finhakk hvitløk, rens bønner og skjær paprika i strimler. 
  3. Varm chiliolje i en wok eller panne på sterk varme. Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder. Tilsett kjøtt og stek til det har fått en fin bruning., ca. 2 minutter.
  4. Tilsett bønner og paprika og stek videre i et par minutter. Dryss over salt og tilsett soyasaus og chilisaus. Bland sammen og ta pannen vekk fra varmen.
  5. Tilsett nudler, hakket koriander, og peanøtter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.