Terte med egg og kylling

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Dette er en morsom, liten tertevariant med egg og kylling. Passer perfekt som varm forrett. Den kan også serveres som nattmat i selskap.

Ingredienser

Tertebunn:

  • 5 dl hvetemel
  • 150 g usaltet meierismør
  • 1 stk egg
  • 312 ss vann
  • 12 ts salt

Fyll:

  • 4 stk stekt kyllingfilet
  • 600 g frosne erter
  • 2 ss smør

salt og pepper

  • 4 stk kokte egg
  • 2 ss hakket frisk gressløk

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Bland alle ingrediensene til tertebunnen i en matprosessor og kjør til en jevn deig. Pakk deigen i plast og la den ligge kjølig en halv time.
  2. Trykk deigen ut i en smurt paiform eller små porsjonsformer og prikk den med en gaffel. Stek ved 200 grader i 10 - 15 minutter eller til bunnen er gyllen og ferdig stekt.
  3. Kok erter møre og mos dem med stavmikser eller i hurtigmikser til fin purè. Smak til med smør, salt og nykvernet pepper.
  4. Fordel pureen i den avkjølte tertebunnen og ha kyllingbiter og eggebåter over. Dryss gressløk over til slutt.

Du kan også bruke ferdige terteskjell som du kjøper.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.