Svinebiff med hvitvinsaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Leter du etter en rett som er enkel å tilberede, men som samtidig skal være lekker og smakfull å servere? Da er dette retten for deg!

Ingredienser

  • 800 g flatbiff av svin
  • 2 ss olje til steking

Hvitvinsaus

  • 3 dl vann
  • 1 stk hønsebuljongterning
  • 4 dl hvitvin
  • 2 båt revet hvitløk
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 4 ss hvetemel utrørt i litt vann
  • 1 stk eggeplomme
  • 2 ss matfløte

Slik gjør du

  1. Skjær eventuelt kjøttet i biffer hvis du har kjøpt helt stykke. Dryss over salt og pepper. Fres biffene i olje et par minutter på sterk varme og etterstek på svak varme et par minutter på hver side.
  2. Kok opp vannet og rør inn buljongterningen. Ha i hvitvin, hvitløk, timian, salt og pepper. Spe med hvetemel utrørt i litt vann. Ta kjelen av platen. Visp eggeplommene med fløte og tilsett i sausen under omrøring. Sausen må ikke koke etter at eggeplommene er tilsatt.

Server skinkebiffene med hvitvinsaus, nykokt ris eller poteter og lettkokte grønnsaker.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.