Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krydret juleis

Krydret juleis

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss brunt sukker
  • 50 g grovhakket pistasjnøtter
  • 50 g grovhakket mandler
  • 50 g tørket aprikos i biter
  • 50 g sukker
  • 1 dl vann
  • 25 g rosiner
  • 50 g tørkede tranebær
  • 4 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 cl brandy eller cognac
  • 0,25 stk. appelsin saft og skall
  • 0,25 stk. sitron saft og skall
  • 0,25 ts krydderblanding (se under)

Krydderblanding

  • 0,5 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,5 ts muskatblomme
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt ingefær

  • ca. 50 g friske bær til servering
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hjemmelaget is med spennende smaker, frukt og nøtter. En super dessert som kan lages ferdig i god tid før julen ringes inn. Server med frisk frukt og bær, eller med en varm eller kald bærsaus.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss brunt sukker
  • 50 g grovhakket pistasjnøtter
  • 50 g grovhakket mandler
  • 50 g tørket aprikos i biter
  • 50 g sukker
  • 1 dl vann
  • 25 g rosiner
  • 50 g tørkede tranebær
  • 4 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 cl brandy eller cognac
  • 0,25 stk. appelsin saft og skall
  • 0,25 stk. sitron saft og skall
  • 0,25 ts krydderblanding (se under)

Krydderblanding

  • 0,5 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,5 ts muskatblomme
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt ingefær

  • ca. 50 g friske bær til servering

Slik gjør du

1. Bland sammen krydder til krydderblanding.

2. Rist pistasjenøtter og mandler på middels varme i en tørr stekepanne. Avkjøl.

3. Kutt aprikos i biter. Kok sukkerlake av sukker og vann. Hell det over rosiner, aprikos og tørkede tranebær i  en skål. La stå og svelle i ca. 10 minutter, til bærene har svellet godt. Hell av sukkerlaken og avkjøl helt. 

4. Pisk egg og sukker til eggedosis.

5. Stivpisk kremfløte og vaniljesukker og vend kremen lett inn i eggedosisen.

6. Bland inn bløtelagte bær, nøtter, brandy, appelsin, sitron og krydder, .

7. Hell blandingen i en passende form. Bruk en palett og gjør overflaten glatt, og legg et stykke bakepapir på toppen. Frys i minst 4 timer.

Anrett med friske bær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 15:28:24