Stekte kamskjell med blomkålpuré og chorizo

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Kamskjell kan du kjøpe både ferske og dypfryste. De trenger kun kort tid i pannen og blomkålpureen kan gjøres i stand på forhånd.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 8 stk kamskjell
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss olje
  • 1 ss smør til steking

  • 100 g chorizopølse eller bacon
  • 1 ss olje

Blomkålpuré:

  • 1 stk blomkål
  • 1 båt hvitløk , revet
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss smør
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Pynt:

  • 14 pk ferdigkuttet salatblanding
  • 12 stk agurk , i terninger

Slik gjør du

  1. Del blomkål i mindre buketter. Hell over fløte og tilsett hvitløk. Kok blomkålen mør.
  2. Hell av fløten (ta vare på den). Mos blomkålen med en stavmikser og spe med fløten til en glatt puré. Ha i smør, salt og pepper.
  3. Skjær chorizo eller bacon i små terninger og stek dem sprø i litt olje.
  4. Pensle kamskjellene med olje og stek dem raskt i en varm panne. Tilsett smør og øs over kamskjellene.
  5. Legg en klatt blomkålpuré på hver tallerken og legg over kamskjellene. Dryss chorizo og agurkbiter rundt. Pynt med frisk salat. Drypp til slutt litt av stekeoljen rundt.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.