Spinat- og olivenpai

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En god pai setter en spiss på måltidet. Denne paien har et sus av middelhavet over seg og passer kjempegodt til spekemat.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 150 g smør
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 3 stk egg
  • 1 pk frisk eller frossen spinat
  • 1 beger lettrømme
  • 150 g parmesan
  • 6 båt hakket hvitløk
  • 12 ts salt
  • 1 glass sorte oliven uten stein

Slik gjør du

  1. Smuldre sammen smør og mel. Elt inn vann til en smidig deig. Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskap i minst 1 time. Trykk deigen ut i en paiform (ca. 24 cm i diameter). Prikk paibunnen godt med en gaffel. Forstek ved 230 °C i ca. 15 minutter.
  2. Visp sammen eggene i en bolle. Klem ut vannet fra den tinte spinaten og slå det vekk. Bruker du frisk spinat, damp den i ca. 2 minutter i litt vann og la den renne godt av. Ha i spinat og de andre ingrediensene, og hell fyllet over i den forstekte paibunnen.
  3. Stek paien videre ved 220 °C i ca. 20 minutter.

Paien smaker ypperlig til spekemat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.