Spekeskinke med parmesan og basilikum

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Løvtynne skiver av norsk spekeskinke med parmesan, basilikum og sitron er en velbalansert, enkel og sommerlig forrett med røtter i Italia. Du kan også legge den på et stort fat og servere den som en av flere tapasretter.

Ingredienser

  • 200 g spekeskinke
  • 4 ss olivenolje (extra virgin)
  • 50 g parmesan
  • 3 blader frisk basilikum
  • 1 ts kvernet pepper
  • saften av 12 stk sitron

Slik gjør du

1. Skjær spekeskinke i løvtynne skiver med en skarp kniv eller en elektrisk skjæremaskin. Du kan også bruke ferdig skivet spekeskinke. Velg helst tynne, store skiver.

2. Pensle hver tallerken med litt olivenolje. Legg skinkeskivene flatt ut på tallerkenen slik at den blir nesten dekket. Dryss over tynne flak høvlet parmesan, basilikum og kvernet pepper. Drypp over litt sitronsaft og noen dråper olivenolje.

 

Tips: Server gjerne med ristet eller sprøstekt loff.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.