Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spekematpai

Spekematpai

Ingredienser

6  porsjoner
  • 300 g spekeskinke
  • 0,5 beger rød cherrytomat , delt i to
  • 1 stk. mozzarella , revet i biter
  • 6 stk. hermetiske artiskokker , delt i fire
  • 12 stk. grønne oliven , delt i to
  • 0,5 pk ruccula

Paideig:

  • 100 g kaldt smør i terninger
  • 200 g hvetemel
  • 0,5 dl kaldt vann

Fyll:

  • 5 stk. egg
  • 3 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En frisk og deilig spekematpai er en super rett du kan nyte i sommervarmen. Paien gjør seg utmerket som lunsj til vennegjengen eller på et flott tapasbord.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

6  porsjoner
  • 300 g spekeskinke
  • 0,5 beger rød cherrytomat , delt i to
  • 1 stk. mozzarella , revet i biter
  • 6 stk. hermetiske artiskokker , delt i fire
  • 12 stk. grønne oliven , delt i to
  • 0,5 pk ruccula

Paideig:

  • 100 g kaldt smør i terninger
  • 200 g hvetemel
  • 0,5 dl kaldt vann

Fyll:

  • 5 stk. egg
  • 3 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Ha hvetemel i en foodprossesor, tilsett smør og kjør til en smuldret deig. Tilsett vann og kjør til en fin deig. Ta plastfolie over deigen, og la den hvile 30 minutter i kjøleskap.
  2. Trykk deigen ut i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel og sett den i kjøleskapet i 10 minutter.
  3. Forstek bunnen på 200 °C i ca. 15 minutter, bruk nederste rille. 
Paibunnen kan du også kjøpe ferdig eller du kan bruke 3-4 plater butterdeig. Paien kan også lages i små porsjonsformer hvis du ønsker å servere den som en forrett til middagen. I så fall må du beregne en del kortere steketid.
  1. Pisk sammen egg og melk. Krydre med salt og pepper. Hell blandingen i den forstekte paibunnen, og stek på 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en  gyllen farge. La paien avkjøle litt.
  2. Anrett paien med spekemat, tomat, mozzarella, artiskokk, oliven og ruccula. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 20:57:25