Spansk paella

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Med en flott og innholdsrik panne paella er det dekket til en spansk fiesta!

Ingredienser

  • 1 stk kylling (ca. 1000 g)
  • 2 stk løk
  • 3 båt hvitløk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 112 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • ca. 1 ts pepper
  • 12 l arborioris (risottoris)
  • 12 g safran eller litt gurkemeie
  • ca. 1 l hønsebuljong (utblandet)
  • ca. 2 dl tørr hvitvin (kan sløyfes)
  • ca. 12 stk friske blåskjell
  • 10 stk scampi
  • 12 kg reker
  • 4 stk kreps (kan sløyfes)
  • ca. 10 stilk frisk timian

Slik gjør du

1. Del kyllingen i 8 biter. Hakk løk, press hvitløk og skjær paprika i strimler. Skrell scampiene. Rens de fleste rekene, men legg av noen hele reker og kreps til pynt.

2. Varm olje i en vid panne. Brun kyllingbitene og krydre med salt og pepper. Ta dem opp.

3. Fres løk, hvitløk og paprika. Ta det opp. Fres ris i resten av oljen. Ha i safran (gurkemeie), buljong og hvitvin. Småkok ris og kylling ca. 20 minutter.

4. Damp blåskjell i ca. 5 minutter til de åpner seg. Stek scampiene i litt olje til de får en fin, rosa farge.

Legg alt pent oppå risen og server på store, varme tallerkener. Pynt med frisk timian.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.