Spansk burger

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Dette er burgeren for deg som liker seriøst mye smak. Med grillet paprika, chorizopølse og artiskokker med på laget blir dette en festburger med sting. Det er enkelt å lage en velsmakende hamburger, og det er ingen tvil. Den du lager hjemme er den beste!

Ingredienser

  • 600 g kjøttdeig
  • 112 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ts grønn pepper, frisk
  • 12 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

  • 4 ss aïoli
  • 8 blad ekebladsalat
  • 12 skive chorizopølse eller krydret salami
  • 12 blad feltsalat
  • 8 stk hermetiske artiskokker i skiver
  • 3 stk hermetisk grillet paprika i stimler
  • 4 stk hamburgerbrød

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Rør inn salt, pepper og hakket grønnpepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
  2. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  3. Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side.
  4. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken og fyll med aioli, salat, burger, chorizo eller krydret salami, artiskokker, grillet paprika og oliven.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.