Soyaglasert ribbe på spyd

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Dette er en utrolig smakfull løsning for deg som har ribbe igjen etter en bedre ribbemiddag. Med en sursøt glaze bestående av honning, soya, hvitløk, chili og lime får ribben en asiatisk smaksvri som vil glede ganen. 

Ingredienser

  • 800 g ferdig stekt ribbe
  • 8 stk grillspyd i tre

Glaze

  • 2 stk sitrongress
  • 112 dl søt soyasaus (kecap manis)
  • 1 ss riseddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 stk finhakket grønn chili
  • 3 fedd finhakket hvitløk
  • 1 ss maisolje eller annen stekevennlig olje
  • 2 cm revet frisk ingefær
  • skall av 12 stk lime
  • 12 stk hel kanel
  • 1 stk hel stjerneanis
  • 2 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 180 °C. 
  2. Legg trespyd i vann i ca. 30 minutter, eller kok dem i tre minutter, for å unngå at de brenner seg i stekeovnen.
  3. Fjern bein og svor på ribben og skjær opp i små porsjonsbiter. Ha 3 biter ribbe på hvert spyd og legg i en ildfast form.
  4. Lag glaze. Del sitrongress i to, og deretter i to på langs. Bland sammen søt soyasaus, riseddik og brunt sukker. Fres chili, hvitløk og sitrongress raskt i en varm stekepanne med olje. Hell blandingen av soya og sukker i pannen, tilsett revet ingefær og limeskall, kanelstang og stjerneanis. Rør alt sammen og la det småkoke til sukkeret har løst seg opp. 
  5. Hell glazen over spydene i den ildfaste formen. Vend spydene i glazen slik at de blir godt dekket.
  6. Stek spydene i ovnen i ca. 20 minutter.
  7. Legg spydene over på et serveringsfat og dryss over finhakket koriander.

Du kan også tilberede spydene på grillen. Legg spydene på indirekte varme under lokk i 20 minutter. Legg dem deretter over på direkte varme i noen minutter, for den siste karamelliseringen. Pass at på at de snus underveis, slik at de ikke svir seg og blir brunet på alle sidene. I stedet for ribbe kan du også bruke ferdig grillede koteletter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.