Søtpotet med feta og soltørket tomat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Søtpotet med fetaost og soltørket tomat er en smaksrik kombinasjon. Fylt søtpotet kan spises som et lite måltid i seg selv, eller du kan servere den med et godt stykke kjøtt til søndagsmiddag.

Ingredienser

  • 6 stk søtpotet
  • 2 g olje til pensling
  • 75 g aspargesbønner
  • 30 g pinjekjerner
  • 100 g grovhakket sorte oliven
  • 50 g grovhakket soltørkede tomater
  • 3 ss finhakket bladpersille
  • 150 g fetaost

Slik gjør du

1. Pensle søtpoteten med olje og stikk noen hull i skinnet med en gaffel. Bak søtpotet i stekeovn ved 220 °C til de er møre, ca. 50 minutter. Tiden varierer etter størrelsen.

Søtpotet kan også bakes på grillen i aluminiumsfolie. Baker du poteten dagen i forveien trenger du kun en rask oppvarming, og du har en ferdig fylt rett på 1-2-3!

2. Rist pinjekjerner i en tørr panne. Avkjøl.

3. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann til de er knapt møre, ca. 2 minutter. Løft bønnene over i isvann, da beholder de den flotte grønnfargen. Kutt aspargesbønner i små biter.

4. Bland sammen aspargesbønner, pinjekjerner, oliven, soltørket tomat og bladpersille i en bolle. Smuldre feta over.

5. Snitt potetene på langs og ha i fyllet med feta og soltørket tomat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.