Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sopp- og linsesalat

Sopp- og linsesalat

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl belugalinser , puylinser eller røde linser
  • 2 ss olivenolje
  • 300 g frisk aromasopp
  • 2 båter hvitløk
  • 0,25 ts chiliflakes
  • 0,5 stk. saft og skall av sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss bladpersille
  • 100 g ferdig vasket frisk spinat
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en knallgod rett – fin som vegetarisk middag, eller som tilbehør til kjøtt. Svarte Belugalinser eller Puy-linser er aller best i denne retten, men røde linser fra boks kan også brukes. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl belugalinser , puylinser eller røde linser
  • 2 ss olivenolje
  • 300 g frisk aromasopp
  • 2 båter hvitløk
  • 0,25 ts chiliflakes
  • 0,5 stk. saft og skall av sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss bladpersille
  • 100 g ferdig vasket frisk spinat

Slik gjør du

1.      Kok linsene etter anvisning på pakken. Hell over i et dørslag og la dem renne godt av seg.

2.      Del soppen i grove biter eller skiver og stek dem i halvparten av oljen i en varm stekepanne. Krydre med hvitløk, salt, pepper og chiliflak.

3.      Bland forsiktig linser og stekt sopp. Bland sammen sitronskall- og saft og resten av olivenoljen og bland dressingen med linsene. Vend inn persille og spinat rett før servering  Kok linsene etter anvisning på pakken. Hell over i et dørslag og la dem renne godt av segKok linsene etter anvisning på pakken. Hell over i et dørslag og la dem renne godt av seg.Del soppen i grove biter eller skiver og stek dem i halvparten av oljen i en varm stekepanne. Finhakk hvitløk. Krydre med hvitløk, salt, pepper og chiliflak.

Bland forsiktig linser og stekt sopp. Riv sitron. Bland sammen sitronskall- og saft og resten av olivenoljen og bland dressingen med linsene. Hakk persille. Vend inn persille og spinat rett før servering.

  1. Kok linsene etter anvisning på pakken. Hell over i et dørslag og la dem renne godt av seg.
  2. Del soppen i grove biter eller skiver og stek dem i halvparten av oljen i en varm stekepanne. Finhakk hvitløk. Krydre med hvitløk, salt, pepper og chiliflak.
  3. Bland forsiktig linser og stekt sopp. Riv sitron. Bland sammen sitronskall- og saft og resten av olivenoljen og bland dressingen med linsene.
  4. Hakk persille. Vend inn persille og spinat rett før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 10:12:16