Solbærmoussekake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Solbærmoussekake er en frisk, smakfull og fargerik kake, bestående av nøttebunn og solbærmousse. Serveres kald, perfekt til en varm sommerdag.

Ingredienser

10
Porsjoner

Nøttebunn:

  • 150 g hasselnøtter /mandler
  • 150 g melis
  • 4 stk eggehvite

Mousse:

  • 150 g sukker
  • 400 g solbær
  • 34 dl solbærlikør eller solbærsirup
  • 6 stk gelatinplater
  • 3 ss kokende vann
  • 112 dl kremfløte , pisket til myke topper
  • 3 ss gresk yoghurt
  • 4 stk eggehvite

Slik gjør du

1. Ha nøtter og halvparten av melisen i en foodprosessor og kjør til fint. Pisk eggehviten til stiv marengs med resten av melisen.

2. Ved inn nøtteblandingen med en slikkepott. Fyll blandingen i en springform 20 cm i diameter. Stek den på midterste rille på 180 °C i ca. 20 minutter. 

3. Ha sukker, solbær og solbærsirup/ likør i en kjele. Kok opp og la det koke et par minutter, sett til side og avkjøl. Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter og løs dem opp i kokende vann.

4. Kjør den avkjølede solbærblandingen til en puré i en foodprosessor, og sil fra skallet i en sikt. Tilsett oppløst gelatin i solbærpureen. Bland inn pisket kremfløte og yoghurt. Vend til slutt forsiktig inn stivpisket eggehvite med en slikkepott.

5. Sett kakeringen på et flatt fat, smør kakeringen med litt nøytral olje så sitter ikke kaken så fast når du tar den av. Legg i nøttebunnen. Fordel mousseblandingen over nøttebunnen og glatt over med en bred kniv. La den stivne over natten. Kan eventuelt settes i fryseren. 

Pynt kaken med solbær og bjørnebær.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.