Smørbrødkake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

En litt annerledes og ikke minst smakfull lunsj eller kveldsrett til enkle feiringer.

Ingredienser

Brødbunn:

  • 25 g margarin
  • 212 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 400 g hvetemel

Fyll 1:

  • 125 g leverpostei
  • 125 g kremost naturell
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss portvin eller sherry

Fyll 2:

  • 6 stk hardkokte egg
  • 2 dl lettrømme
  • 1 dl lettmajones
  • 2 ts tørket gressløk
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 1 ts karri
  • 1 ts sitronsaft
  • 4 dråpe tabasco
  • 12 ts sukker
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Pynt:

  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 pk ruccula
  • 12 skive roastbiff
  • 12 skive røkt skinke
  • 6 stk rød cherrytomat
  • 12 stk kapers med stilk
  • 12 stk sorte oliven

Slik gjør du

Brødbunn:

1. Smelt margarin. Ha i melk og varm til 37 °C. Løs opp gjæren i melken. Tilsett salt og sukker.

2. Rør inn melet. La deigen heve i 1 time.

3. Smør en form med avtakbare kanter/sukkerbrødform (24 cm). Kna deigen og trykk den ut til et jevnt lag i formen. Etterhev i 20 minutter. 


4. Stek på 200 °C på nederste rille i 20 minutter. Snu formen på et bakepapir og avkjøl. Deles i tre.

Fyll 1:
Ha leverpostei, kremost og hvitløk i en foodprosessor. Spe med portvin eller sherry, mens maskinen går.

Fyll 2:
Kok eggene, avkjøl i kaldt vann og del dem i grove biter. Del chilien i to og skrap ut frøene og finhakk dem. Rør godt sammen rømme, majones, gressløk, chili og karri. Smak til med sitron, sukker, tabasco, salt og pepper.

 Sammensetting av smørbrødkaken:
 1. Pisk crème fraîche til kremkonsistens. 

 2. Smør fyll 1 på den nederste bunnen. Legg på brødlag nummer to og smør på fyll 2. Legg på det siste brødlaget og smør pisket crème fraîche rundt hele som på en bløtekake. 

 


 3. Trykk rucculasalat forsiktig rundt kanten på smørbrødkaken. Pynt med skiver av roastbiff, røkt skinke, cherrytomater, stilkapers og sorte, hele oliven.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.