Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smørbrødkake

Smørbrødkake

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. formloff
  • 1 dl melk til dynking
  • 1 pk majones
  • 3 dl lettrømme

Fyll med egg:

  • 6 stk. hardkokte egg
  • 0,5 stk. tomat i biter
  • 1 stk. vårløk finsnittet
  • 1 stk. hel sylteagurk
  • 1 ts sennep

Fyll med tunfisk:

  • 2 bokser hermetisk tunfisk i olje
  • 0,5 stk. rødløk , evt. vanlig løk
  • 1 dl kremfløte

Pynt:

  • 2 dl kremfløte
  • 2 bunt frisk dill , evt. persille
  • 5 stk. egg
  • 1 stk. sitron
  • ca. 200 g reker
  • 1 stk. lime
  • ca. 0,25 boks sort lodderogn
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Smörgåstårta er en svensk spesialitet. Kjempefin servering til gjester en sommerkveld, gjerne med et glass hvitvin ved siden av.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. formloff
  • 1 dl melk til dynking
  • 1 pk majones
  • 3 dl lettrømme

Fyll med egg:

  • 6 stk. hardkokte egg
  • 0,5 stk. tomat i biter
  • 1 stk. vårløk finsnittet
  • 1 stk. hel sylteagurk
  • 1 ts sennep

Fyll med tunfisk:

  • 2 bokser hermetisk tunfisk i olje
  • 0,5 stk. rødløk , evt. vanlig løk
  • 1 dl kremfløte

Pynt:

  • 2 dl kremfløte
  • 2 bunt frisk dill , evt. persille
  • 5 stk. egg
  • 1 stk. sitron
  • ca. 200 g reker
  • 1 stk. lime
  • ca. 0,25 boks sort lodderogn

Slik gjør du

  1. Skjær av skorpen på loffen, og del hele brødet i 6 tynne skiver på langs. Dynk med melk.
  2. Rør sammen majones og rømme. Ta av 2/3 til de to fyllene. Den siste 1/3 smøres på alle brødskivene.
  3. Del eggene både på langs og tvers i en eggedeler. Rør dem inn i 1/3 av rømmedressingen sammen med tomat, vårløk og hakket sylteagurk. Smak til med sennep.
  4. Mos tunfisken. Rør inn løk, 1/3 av majones/rømmedressingen og pisket krem til en fin konsistens.
  5. Legg 3 skiver brød tett sammen for hvert lag. Bygg opp kaken slik: Brød, fyll 1, brød, fyll 2, brød, fyll 1, brød.
  6. Dekk hele kaken med et tynt lag pisket kremfløte. Pynt kantene med finhakket grønt. Legg hardkokte egg i skiver og pillede reker på toppen. Pynt med tynne sitron- og limeskiver og sort lodderogn.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 20.04.2024 09:40:35