Skjell med chili og lime

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

På New Zealand kalles skjellene Greenshells eller kiwiskjell. De er store og fine og ferdigkokte i frysedisker her i Norge. Dette er en deilig forrett før grillmaten, men skjellene klarer seg like fint alene på bordet...

Ingredienser

  • 20 stk store friske blåskjell (helst frosne greenshells)
  • 1 stk rød chili
  • 3 stk sjalottløk
  • 12 potte frisk koriander
  • 1 stk lime
  • 12 dl smeltet smør
  • 14 ts sukker

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Legg blåskjell til tining i kjøleskapet, hvis du bruker frosne skjell..

2. Del chili i to, fjern frø og mellomvegger. Strimle og hakk den fint. Finhakk sjalottløk. Strimle koriander. Press saften av lime. Bland pepperfrukt, sjalottløk, koriander, limesaft og smeltet smør i en bolle.

3. Legg blåskjell i en langpanne eller ildfast form. Hell smørblandingen over. Sett formen midt i ovnen og gratiner til skjellene er gjennomvarme (ca. 250 °C, 5-6 minutter).

4. Server blåskjell med loff til, den kan gjerne dyppes i kraften fra skjellene.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.