Skinkesteksnitter

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Snitter er den folkekjære norske brødskiva kledd til fest. Det er egentlig små kunstverk og heter på fransk Canapé à la norvégienne. Snitter serverer man gjerne til sammenkomster som bryllup, konfirmasjon, dåp, mottagelse etter begravelse eller andre passende anledninger. Snitter og smørbrød er delikate og smakfulle og du kan enkelt lage dem selv.

Ingredienser

  • 1 skive loff
  • 5 g margarin
  • 2 stk salatblad
  • 40 g skinkestek uten ben
  • 2 skive sylteagurk i skiver
  • 1 stk svisker
  • 2 båt ferske eller hermetiske mandariner

Slik gjør du

  1. Smør margarin på loffskiva. Del den i to på skrå. Vask salatbladene og fordel dem på brødskivene.
  2. Legg skinkesteken pent på begge halvdelene.
  3. Skjær et kutt i sylteagurkene halvveis gjennom og vri dem som en vifte over pålegget. Pynt med sviske delt i to, mandarin og urter.
Legg snittene pent på en fat og de pynter opp bordet for deg. Husk å beregn minst 5 snitter per porsjon.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.