Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skinkestek med sennep og aprikos

Skinkestek med sennep og aprikos

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg svinestek , skinkestek, flatbiff eller ytrefilet av svin
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

  • 200 g tørket aprikos
  • ca. 50 stk. hel nellik
  • 3 ss grov sennep
  • 50 g mandelflak
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Med denne saftige og dekorative skinkesteken, som også har smak av julens krydder, imponerer du lett dine gjester. Sett gjerne ditt eget preg på retten ved å smøre en hjemmelaget sennep på steken.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg svinestek , skinkestek, flatbiff eller ytrefilet av svin
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

  • 200 g tørket aprikos
  • ca. 50 stk. hel nellik
  • 3 ss grov sennep
  • 50 g mandelflak

Slik gjør du

1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det godt på alle sider i en stekepanne med smør. Legg det over i en ildfast form. 

Bruk gjerne hyssing og surr opp kjøttet. Da får du en penere fasong, som også vil gi deg et jevnere stekeresultat. Gjør du dette må hyssingen fjernes før kjøttet smøres med sennep.

2. Stikk inn et steketermometer, og sett formen inn i stekeovn på 125 °C. Kjøttet er medium stekt når steketermometeret viser 70 °C, og gjennomstekt ved 76 °C.

3. Legg aprikos i vann i 5-10 minutter slik at de blir myke. Del dem deretter i to og stikk inn en nellikspiker i hver av de halve aprikosene. 

4. Ta ut kjøttet når steketermometeret viser ca. 68 °C, smør på sennep og legg på aprikosene. Se til at nellikspikrene fester seg i kjøttet. Dryss mandelflak på toppen og sett formen tilbake i stekeovnen.  

5. Øk temperaturen på stekeovn til 200 °C, og stek videre til mandlene har fått en fin brunfarge og kjøttet har ønsket kjernetemperatur.  La kjøttet hvile i 15-20 minutter før du skjærer i det. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB13 25.04.2024 08:20:11