Skinkepinchos og maisomelett

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Du behøver ikke være spanjol for å lage gode tapas. Tapas er virkelig fantastisk mat. Man får smakt på mye forskjellig i ett måltid, og det er veldig sosialt. Pinchos er navnet på mat som blir holdt sammen med trepinner. Ordet betyr spyd eller tannstikker.

Ingredienser

Skinkepinchos:

  • 400 g kokt skinke eller annen skinke
  • 4 ss frisk basilikum
  • 12 stk tannpirkere

Maisomelett:

  • 300 g hermetiske maiskorn
  • 2 ss hvetemel
  • 2 stk egg
  • 1 stk vårløk
  • 12 stk grønn paprika
  • 12 stk rød paprika
  • 2 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Finhakk basilikum og dryss over skinkeskivene. Rull sammen og fest med tannpirkere. Del i to.
  2. Pisk sammen hvetemel og egg, sil av maiskornene og rør det inn. Skjær vårløk og paprika i små terninger og bland i. Tilsett salt og pepper.
  3. Ha smør i en varm stekepanne og ha to store spiseskjeer av maisrøren til hver lapp. Stek lappene ca. 2 minutter på hver side, til de er gylne.

Server med stekte tomater. Sprøstekt bacon i røren eller ved siden av smaker også godt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.