Skinkeinnbakt breiflabbfilet

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Har du lyst til å teste kokken i deg selv, er oppskriften på skinkeinnbakt breiflabbfilet en du bør starte med. Den er ikke veldig krevende, men smaken vil garantert overraske deg – spennende og utradisjonelt.

Ingredienser

  • 800 g breiflabbfilet
  • 4 skive spekeskinke
  • 1 ss smør
  • 1 ts nykvernet pepper

Linser:

  • 150 g grønne linser bløtlagt i 1-2 timer
  • 1 ss smør
  • 2 båt hvitløk i skiver
  • 4 dl vann
  • 2 stk kjøttbuljongterning
  • 1 stk gulrot
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 båt hvitløk (kan sløyfes)

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Skjær breiflabbfilet i ca. 3 cm tykke porsjonsstykker (biffer). Surr spekeskinke rundt fisken, fest gjerne med en tannpirker for å holde skinken på plass.
  2. Skrell gulrot, knollselleri og pastinakk, og del dem i staver. Skjær uskrelt hvitløk i to. Legg grønnsaker og hvitløk i en ildfast form, dryss over olivenolje, salt og pepper. Bak grønnsaker i ovn på 220 °C  i 20-30 minutter. Senk temperaturen på ovnen til 120 °C når grønnsakene begynner å bli myke.
  3. Hell bløtevannet av linsene. Smelt smør i en kjele, og fres hvitløk og linser et par minutter. Hell på vann og buljongterninger. Ha i gulrot delt i terninger, det gir mer smak til linsene. Kok i 20-30 minutter til linsene er myke. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt finrevet hvitløk.
  4. Brun smør i en stekepanne eller grillpanne, legg i "biffene" og brun dem ca. 1 minutt på hver side. Legg dem over grønnsakene i den ildfaste formen, og stek dem på 120 °C i ca. 20 minutter.

Breiflabb kan også erstattes med annen fersk, hvit fisk i denne oppskriften.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.