Sjokoladeterte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Dette er en nydelig terte. Den består av en deilig mørdeigsbunn og en utrolig god og fyldig sjokoladekrem.

Ingredienser

Mørdeig:

  • 100 g mykt smør
  • 50 g melis
  • 150 g hvetemel
  • 1 stk egg
  • 2 ss vann

Sjokoladefyll:

  • 2 dl melk
  • 500 g kokesjokolade
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 ts vaniljesukker
  • 3 stk egg

Slik gjør du

  1. Pass på at smøret er mykt. Bland alle ingrediensene til en deig. Legg deigen kjølig et par timer før bruk.
  2. Kjevle deigen ut og kle en paiform. Legg bakepapir over deigen og fyll formen med tørkede erter eller riskorn. Stek den i ovnen på 180 °C i ca. 20 minutter. Fjern bakepapiret med ertene/riskornene og fortsett stekingen til paideigen har fått en fin gyllen farge. Avkjøl.
  3. Kok opp melk, brekk i sjokoladen og la den smelte forsiktig i melken. Rør inn crème fraîche og vaniljesukker.
  4. Pisk eggene lett sammen. Hell eggene i sjokoladeblandingen i en tynn stråle under kraftig pisking.
  5. Hell sjokoladeblandingen i det avkjølte paibunnen. Sett paien inn nederst i ovnen på 200 °C. Skru av ovnen med en gang, og la terten ettersteke til fyllet har stivnet, i ca. 1 ½ time. Sett terten kaldt.

Server kaken med krem og frukt etter sesongen.  

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.