Sjokoladesufflé med appelsin og hasselnøtter

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Husk at det er gjesten som skal vente på suffleen - ikke motsatt...

Ingredienser

5
Porsjoner
  • 100 g kokesjokolade
  • 12 dl sterk kaffe
  • 6 stk egg
  • 100 g melis
  • saft og revet skall av 1 stk appelsin
  • 50 g hakkede hasselnøtter

Slik gjør du

  1. Smelt sjokoladen i kaffe i en kjele over forholdsvis svak varme.
  2. Skill eggene og pisk eggedosis av eggeplommer og melis. Rør inn appelsinsaft og -skall, hakkede nøttekjerner og sjokolade.
  3. Stivpisk eggehvitene. Vend dem forsiktig inn - 1/3 om gangen.
  4. Fyll røren i smurt, ildfast form og stek suffleen på nederste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 50 minutter.
  5. Dryss over melis og server den straks. 

Vaniljeis smaker godt ved siden av.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.