Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokoladedråper med mokkakrem

Sjokoladedråper med mokkakrem

Ingredienser

4  porsjoner

Mokkakrem:

  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 stk. gelatinplater
  • 3 stk. eggehvite
  • 50 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss konjakk
  • 1 stk. vaniljestang

Mokkafløte:

  • 2 dl kremfløte
  • 40 g mokkabønner
  • 50 g sukker

Sjokoladedråper:

  • 100 g kokesjokolade

stive overheadark

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Server mokkakrem i nydelige sjokoladedråper du lager selv. Alternativt kan kremen fylles i ferdige sjokoladeskåler eller høye stetteglass.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner

Mokkakrem:

  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 stk. gelatinplater
  • 3 stk. eggehvite
  • 50 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss konjakk
  • 1 stk. vaniljestang

Mokkafløte:

  • 2 dl kremfløte
  • 40 g mokkabønner
  • 50 g sukker

Sjokoladedråper:

  • 100 g kokesjokolade

stive overheadark

Slik gjør du

  1. Start med å lage mokkafløten. Kok opp kremfløte og hell i mokkabønner. La det småkoke i 2-3 minutter. Sil og avkjøl fløten under plast.
  2. Pisk eggeplommer luftige. Bløt gelatinplatene og smelt dem i ørlite vann. Stivpisk eggehviter med sukker.
  3. Bland sammen den kalde mokkafløten med den andre fløten og pisk det nesten stivt. Rør inn konjakk, de piskede eggeplommene, frøene fra vaniljestangen og smeltet gelatin. Vend inn de stivpiskede eggehvitene til slutt.
  4. Fyll blandingen i små sjokoladeformer/dråper og avkjøl i kjøleskap.
  5. Smelt sjokolade i vannbad, og avkjøl litt.
  6. Skjær strimler av stive overheadsark med en tapetkniv ca. 4 cm høye. Stryk smeltet sjokolade på stimlene med en stekespade og bøy dem til en ”dråpe”fest med binders.
  7. Sett dråpen på en plate (gjerne med et overheadsark under), fyll opp med moussen og avkjøl dem. Fjern forsiktig overheadsarkene og pynt med kirsebær og et lite dryss med melis.

 

Du kan også fylle moussen i ferdige sjokoladeskåler eller i høye stetteglass. Pynt med sjokoladeflak.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 11:55:23