Sjekkebiff

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Siden denne har fått navnet sjekkebiff, går vi ut fra at den har gjort stor lykke. Vi garanterer ingenting, men det er vel verdt et forsøk?

Ingredienser

  • 400 g entrecôte av storfe (2 biffer á 200 g)
  • 1 ss margarin eller olje
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

  • 300 g potet
  • 1 ss olivenolje
  • 12 ss hakket frisk estragon
  • 1 stk finhakket sjalottløk
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

  • 1 stk fennikel
  • 2 stk vårløk
  • 1 ss smør
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

  • 1 bunt ruccula
  • 1 ss olivenolje
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Krydre entrecôtene med salt og pepper.
  2. Skjær potetene i 1 cm tykke skiver, og legg dem i en ildfast form. Vend dem i olje, sammen med estragon, salt, pepper og sjalottløk. Sett potetene i stekeovnen, la de steke på 200 °C  i ca. 20 minutter til de er gylne og møre igjennom.
  3. Vask fennikel og vårløk. Del fennikelen i båter, og vårløken i ca. 2 cm lange biter.
  4. Stek grønnsakene med smør i panna, til de er gylne og fremdeles "crispy".
  5. Brun entrecôtene på sterk varme i olje. Etterstek biffene på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side for medium stekt biff.
  6. Vend rucculasalat i olje og krydre med salt og pepper. Anrett dette på toppen av entrecôten, det gir en ekstra smak til det hele.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.