Sitrusmarinert kyllingfilet

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Kylling passer til alle anledninger, og kan gjerne serveres som selskapsmiddag. Sitrusmarinerte kyllingfileter med risotto, sukkererter og reddiker er både lekkert og smakfullt.

Ingredienser

  • 10 stk kyllingfilet

Marinade:

  • 1 stk appelsin
  • saft og skall fra 1 stk lime
  • 2 ss flytende honning
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 stk finhakket sjalottløk
  • 1 ts sennep
  • 12 ts malt hvit pepper
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 12 dl olivenolje

  • 10 båt hvitløk med skall

smør/olje til steking

salt og kvernet pepper

Risotto:

  • 1 l kyllingkraft
  • 1 ss olivenolje
  • 3 stk finhakket sjalottløk
  • 12 stk finhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 4 dl arborioris (risottoris)
  • 1 dl tørr hvitvin eller vermuth
  • 75 g smør
  • 100 g revet parmesan

Sukkererter og reddiker:

  • 12 stk finhakket sjalottløk
  • 50 g smør
  • 500 g rensede sukkererter (eller halvparten aspargesbønner)
  • 250 g reddik
  • 12 dl tørr hvitvin

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Bland sammen ingrediensene til marinaden og ha den i en dobbel plastpose. Legg i kyllingfiletene og la dem marinere til neste dag. Snu posen flere ganger.
  2. Tørk av kyllingfiletene og brun dem raskt på begge sider sammen med uskrelte hvitløkbåter. Ha filetene over i en ildfast form og krydre med salt og pepper. Legg noen kvister estragon, noen smørklatter og hvitløkbåtene rundt. Stek filetene ferdige i ovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter eller til steketermometeret viser 68 ºC. La filetene hvile noen minutter før de skjæres i skiver.
  3. Kok opp kyllingkraften i en kjele. Fres løk, selleri og hvitløk i olje i en annen kjele. Tilsett ris og fres videre til risen er blank. Rør hele tiden. Tilsett vinen og la den koke inn. Hell på en øse kraft, og kok nesten helt inn. Fortsett å tilsette kraft på denne måten til all kraften er absorbert av risen og risottoen har en kremaktig grøtkonsistens. 
  4. Smak til risottoen med salt og pepper, og bland inn revet parmesan og smør. Bland til slutt inn de smakene du vil tilsette - hakkede urter, ristet sopp, asparges i biter, erter osv. Server med en gang - risottoen vil tykne om den blir stående. 
  5. Fres løk blank i smør. Tilsett grønnsaker og vin og damp til grønnsakene er gjennomvarme, men fortsatt sprø. Smak til med salt og kvernet pepper.

Server sitrusmarinerte kyllingfileter med risotto, sukkererter og reddiker, stekesjy og en god olivenolje.

For å få en gul fin farge på risottoen kan du tilsette litt safran eller gurkemeie sammen med vinen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.