Sitronfromasj

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Hjemmelaget sitronfromasj er syrlig, frisk og luftig, og den perfekte avslutningen på en god middag. Fromasjen kan du lage minst en dag før du skal servere den, og fylle den i porsjonsglass eller i en stor skål.

Ingredienser

  • 5 stk gelatinplater
  • 3 ss varmt vann
  • 6 stk eggeplomme
  • 150 g melis
  • 3 dl kremfløte
  • finrevet skall og presset saft av 2 stk sitron
  • 6 stk eggehvite
  • 1 kurv bjørnebær
  • blader frisk sitronmelisse til pynt

Slik gjør du

1. Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut det meste av vannet og smelt forsiktig platene i varmt vann. Sett til side, men pass på at det ikke begynner å stivne – da må det smeltes på nytt.

2. Pisk eggeplommer og halvparten av melisen til tykk og lys eggedosis. Pisk fløte til krem og bland inn eggedosis og sitronsaft/skall.

3. Hell den oppløste gelatinen i blandingen i en jevn stråle under stadig røring.

4. Stivpisk eggehvitene med resten av melisen og vend dem inn i kremblandingen.

5. Hell fromasjen i en porsjonsformer eller i en stor skål. Dekk med plastfolie og plasser kaldt i minst 3 timer. 

Pynt med bjørnebær, finstrimlet sitronskall og sitronmelisse ved servering.

 

Tips: Sitron kan byttes ut med andre sitrusfrukter eller for eksempel pasjonsfrukt eller moste bær. Unngå ananas og kiwi, som inneholder enzymer som gjør at gelatinet ikke vil stivne.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.