Sitron- og valmuekake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Å drikke sin te på ettermiddagen er like alminnelig i Australia som i England. Her er oppskriften på den perfekte kaken til ettermiddagsteeen eller kaffen. Vanilje er et ofte brukt krydder og sammen med valmuefrø blir dette en spesiell og god kake.

Ingredienser

  • 240 g usaltet meierismør
  • 360 g sukker
  • skallet av 4 stk sitron
  • 75 g valmuefrø
  • 2 stk vaniljestang
  • 540 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 112 dl melk
  • 8 stk eggehvite

Sitronglasur:

  • 2 ss sitronsaft
  • 400 g melis
  • ca. 1 ss revet sitronskall

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker hvitt og kremete.
  2. Del sitronen i to, press ut saften og riv så skallet fint. Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene med en tynn kniv. Bland sammen hvetemel og bakepulver.
  3. Tilsett sitronskall, valmuefrø og vaniljefrø, mel og melk vekselsvis i smør- og sukkerblandingen.
  4. Visp eggehvitene til ikke for hardt skum. Rør inn ca 1/3 og fold til slutt inn resten. Hell røren i smurt og strødd form, ca. 24 cm i diameter.
  5. Sett kaken nederst i ovnen på 180 grader og stek den i ca. 1 time. Du kan sjekke om kaken er ferdig ved å stikke en tynn pinne midt i kaken. Hvis det ikke fester seg noe på pinnen, så er kaken ferdig. 
  6. Ta kaken forsiktig ut av formen og avkjøl den på rist.
  7. Lag glasuren ved å varme opp sitronsaften, tilsett melisen og hell massen over mens den ennå er varm. Pynt med revet sitronskall.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.