Sherrysaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Sherrysaus er godt til svin- og kalvestek, eller biffer og helstekte fileter av svin ytre- og indrefilet.

Ingredienser

  • 4 stk sjalottløk
  • 2 ss smør til steking
  • 2 dl sherry
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet) evt. kalvefond/kraft
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ss maisstivelse (maizena) utrørt i litt vann
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 50 g smør
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Fres finhakket sjalottløk gyllen. Tilsett sherry, kjøttbuljong og laurbærblad.
  2. Kok den inn til halvparten. Sil kraften og visp inn maizena (utrørt i litt vann) og crème fraîche.
  3. Rør inn smøret. Smak sausen til med sherry, salt og pepper.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.