Sennepsbakt lammecarré med søte rotgrønnsaker

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Hvis du er på jakt etter å imponere gjestene dine, har du kommet til den rette oppskriften. Lammecarré er en delikatesse. Kjøttet er mørt, saftig og smakfullt. Og den er flott og morsom å servere.

Ingredienser

  • 115 kg lammecarré
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 ss grov sennep , gjerne rød Dijon

Søte rotgrønnsaker:

  • 500 g gulrot
  • 500 g kålrot
  • 500 g sellerirot
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk fennikel
  • 2 ss smør
  • 3 ss finhakket frisk estragon
  • 1 ts salt

Potet- og løkstabler:

  • 4 stk store potet
  • 1 stk rødløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ts finhakket frisk timian
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Saus:

  • 1 ss grov sennep
  • 4 ss soyasaus
  • ca. 112 dl kraft fra steken
  • 1 ss smør

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Salte og pepre kjøttet og brun det raskt i en stekepanne. Smør det inn med sennep og ha det i en ildfast form. Stekes på 175 grader i ca 20 minutter. Tas ut når steketermometeret viser 60 graders kjernetemperatur.
  2. Skrell og kutt grønnsakene i tykke fyrstikkliknende biter (Julienne) og ha de i en ildfast form sammen med salt og smør. Bakes i ovn på 175 grader i ca 45 minutter. Vend inn estragon før servering.
  3. Potetene skrelles og skjæres i tynne skiver. Det samme med rødløken. Lag stabler med lagvis potet, løk, timian og krydder inne i en metallring, eller så kan du fylle det i små ildfaste former. Bakes i ovn på 175 grader i ca 45 -60 minutter.
  4. Sausen lages ved å ha sennep, soya, sjy i en liten kjele. Kok opp og rør inn smør før servering.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.