Savoykål med sopp og bær

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Savoykål er hodekålens elegante, krøllete søster, og er ganske lett å finne i butikkene i de mørkeste månedene av året. Den passer perfekt til denne varme kålsalaten med spennende dressing av solbærsirup og balsamico.

Ingredienser

  • 400 g savoykål
  • 2 ss olivenolje
  • 400 g østerssopp
  • 1 beger bjørnebær eller andre friske bær
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Dressing:

  • 2 ss solbærsirup
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ts dijonsennep
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ss sesamfrø

Slik gjør du

1.      Begynn med å blande sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper og sett til side.

2.      Varm 1 ss olje i en dyp stekepanne og fres savoykålen raskt til den akkurat faller sammen, men fortsatt er sprø. Hell den over på et fat.

3.      Varm resten av oljen og fres soppen i 2-3 minutter, til den har fått fin farge. Krydre med salt og pepper, og fordel den over kålen.

4.      Hell over dressingen og pynt med bjørnebær. Dryss sesamfrø over rett før servering.

 

Tips: Får du ikke tak i bjørnebær, kan du bruke de bærene du får tak i. Bringebær, små jordbær eller friske solbær eller rips passer godt.

En sommervariant kan lages på samme måte med nykål.

1.      Begynn med å blande sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper og sett til side.

2.      Varm halvparten av oljen i en dyp stekepanne og fres savoykålen raskt til den akkurat faller sammen, men fortsatt er sprø. Hell den over på et fat.

3.      Varm resten av oljen og fres soppen i 2-3 minutter, til den har fått fin farge. Krydre med salt og pepper, og fordel den over kålen.

4.      Hell over dressingen og pynt med bjørnebær. Dryss sesamfrø over rett før servering.

Får du ikke tak i bjørnebær, kan du bruke de bærene du får tak i. Bringebær, små jordbær eller friske solbær eller rips passer godt.

En sommervariant av retten kan lages på samme måte med nykål.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.