Satayspyd og vårrull på grillen

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Tynne skiver av marinert svinefilet gjør seg godt på grillspyd og smaker nydelig. Vårruller med grønnsaker er stilig og godt, og med dette på grillen kan du trygt invitere til thailandsk aften. 

Ingredienser

  • 600 g flatbiff av svin eller svinefilet
  • 12 stk trepinne

Marinade:

  • 2 ss rød karripasta
  • 2 ss soyaolje
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss sukker

Vårruller:

  • 8 stk rispapir
  • 2 stk finskåret gulrot
  • 14 stk finhakket hodekål
  • 100 g bønnespirer
  • 1 stk finhakket vårløk
  • 2 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 stk eggehvite
  • 2 ss olje , til pensling

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i tynne, men brede strimler. Bland sammen alle ingredienser til marinaden. Legg kjøttstrimlene i en pose og hell marinaden over. La det marinere i 2-3 timer.
  2. Bland soyasaus, østerssaus og ingefær. Legg grønnsakene i blandingen. La det marinere like lenge som kjøttet.
  3. Dypp risark i varmt vann,ét og ét av gangen og legg dem på et vått kjøkkenhåndkle. Legg to skjeer av fyllet diagonalt på hvert risark. Brett kantene over blandingen og fold vårrullen sammen. Lim skjøtene med lettpisket eggehvite.
  4. Pensle vårrullene med olje og grill dem raskt til de får en fin gyllen farge. Legg vårrullene over på et stykke aluminiumfolie, og grill videre i ca. 8 minutter. Snu ofte.
  5. Tre kjøttet på spyd. Grill dem ca. 2 minutter på hver side.
Bruker du trespyd bør disse ligge i vann 20-30 minutter før bruk. Da brenner de ikke opp når du legger dem på grillen.

Server gjerne grillspyd og vårruller med kokt ris og soyasaus. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.