Salvie- og tomatkylling

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Denne kyllingretten er herlig enkel, men likevel smakfull og elegant. Den passer perfekt for et enkelt vennelag eller en sosial sammenkomst.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 ts salt

litt kvernet pepper

  • 1 ss olivenolje

Saus:

  • 3 båt hvitløk
  • 1 stk løk
  • ca. 1 stk rød chili
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 1 stk hønsebuljongterning

litt pepper

  • 12 dl hakket frisk kruspersille
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 112 ts frisk salvie

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Start med å hakke løk og hvitløk til sausen. Del chili på langs. Ta ut hinner og frø og hakk resten fint opp.
  2. Surr løk og chili i olje i en kjele. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, vin, buljongterning, pepper, persille, rosmarin og salvie. La sausen koke ca. 10 minutter.
  3. Strø salt og pepper på kyllingfiletene og brun dem i varm panne. Legg filetene i tomatsausen og la det stå på svak varme ca. 10 minutter. Smak til.

Server kyllingretten med for eksempel kokt ris eller pasta og godt brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.