Saltimbocca med smørstekt spinat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Tradisjonell italiensk rett som smaker utrolig godt. Spekeskinke kombinert med skinkebiff og salvieblader - fristelser for norske ganer!

Ingredienser

  • ca. 600 g skinkebiff skåret i 8 tynne skiver
  • 8 skive spekeskinke
  • 8 blad frisk salvie
  • ca. 3 ss smør
  • 212 dl tørr hvitvin
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 8 stk tannpirkere
  • 1 pk frisk spinat (ca. 250 g)
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør
  • 12 ts salt
  • 12 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Bank skinkebiffene forsiktig flate med bredsiden av en kniv. Legg en skinkeskive og ett salvieblad på hver biff, fest med tannstikker.
  2. Stek biffene på middels varme i 3 minutter på hver side. Kverne over pepper. Ta dem ut av stekepanna og hold dem varme under lokk.
  3. Smelt smør i en kjele. Ta en hvitløksbåt på en gaffel og la den steke litt rundt i panna før du har i spinaten. Dette for å gi passe hvitløksmak. Damp spinaten i 2 minutter.
  4. Kok opp hvitvin, og la den koke inn i 4-5 minutter. Pisk inn 1-2 ss smør i vinsausen og smak til med salt og pepper.

Server saltimbocca med dampet spinat, vinsaus og brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.