Salat med røkt svineknoke, rødbeter og valnøtter

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

I denne festlige rakkeren av en salat møtes gode, harmonerende smaker. Den er lett å lage, men krever at du har noen timer til rådighet. Salaten passer perfekt som forrett i festmeny av den rustikke typen.

Ingredienser

  • 1 stk lettsaltet, røkt svineknoke
  • 4 stk rødbete
  • 4 blad rød lollo salat
  • 1 pk red rhubarb småbladet salat
  • 60 g valnøttkjerner
  • 1 ss virgin olivenolje

salt og pepper

Slik gjør du

  1. La svineknokene trekke i rikelig med vann i ca. 3 timer eller til kjøttet lett kan løsnes fra benet. Avkjøl og riv i biter mens den fortsatt er lun.
  2. Vask rødbetene og kok dem i lettsaltet vann med skallet på til de er møre. Avkjøl og skjær passende biter. Krydre med salt og pepper.
  3. Vask og rens salaten. Vend den i olivenolje.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.