Sachertorte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Sachertorte er en østerrisk stolthet. Ingen kjenner den originale oppskriften, men denne er ihvertfall veldig god!

Ingredienser

2
Porsjoner
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 6 stk egg
  • 150 g kavring
  • 150 g mandler
  • 150 g kokesjokolade
  • 12 dl sterk kaffe
  • ca. 2 dl aprikossyltetøy
  • 150 g kokesjokolade
  • 50 g kokosfett (delfiafett)

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker hvitt. Skill eggene. Ha i eggeplommene, én om gangen.
  2. Mal kavring og mandler og ha det i, vekselvis med smeltet sjokolade.
  3. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn i røren.
  4. Stek i to små former, 16 cm i diameter, ved 170 °C i 45-50 minutter. Avkjøl kakene og legg dem på fat.
  5. Stryk over aprikosmosen og bre over sjokolade, smeltet og utrørt i delfiafett. Pynt med aprikoser.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.