Sabayongratinerte bringebær

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
20–40 min

Norske bringebær smaker herlig i sesongen. Hvorfor ikke litt eksklusiv servering med herlig sabayon?

Ingredienser

  • 350 g bringebær

Sabayonsaus:

  • 6 stk eggeplomme
  • 6 ss sukker
  • 3 ss likør , søt dessertvin eller limejus
  • ca. 3 ss crème fraîche orginal, 35 %

Slik gjør du

  1. Pisk eggeplommer, sukker og vin luftig og kremete over vannbad. Bland inn crème fraîche.
  2. Fordel bærene i ildfaste skåler og hell over sabayonkremen. Sett skålene høyt i ovnen på 250 °C til kremen har fått litt farge. Følg med dem hele tiden slik at overflaten ikke blir brent.

Server straks.

 

Du kan også gratinere bærene under grillelementet i stekeovnen.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.