Rullekake med vaniljekrem og jordbær

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Rullekake fylt med vaniljekrem og jordbær er søtt, sommerlig og godt og passer som 17. mai-kake. Har du ikke friske jordbær kan du selvsagt bruke andre bær, eller smøre et tynt lag med syltetøy på bunnen før du brer på vaniljekremen. 

Ingredienser

8
Porsjoner

Rullekakebunn:

  • 4 stk egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 14 ts bakepulver
  • 2 ss sukker til strø

Vaniljekrem:

  • 1 stk vaniljestang
  • 4 stk eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 12 dl sukker
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 3 stk gelatinplater

Fyll:

  • 200 g jordbær i grove biter

Pynt:

  • 2 ss melis
  • 4 stk jordbær delt i 2

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Bruk over- og undervarme

2. Lag vaniljekrem. Del vaniljestang i to på langs med en liten kniv og skrap ut frø. Ha frøene i en kjele sammen med eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.

3. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl kremen. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.

4. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.


Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

5. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i stekeovn i 8-10 minutter.

Ha et par små smørklatter under bakepapiret i langpannen slik at det blir lettere å bre røren utover papiret.

6. Legg et ark bakepapir på benken og strø sukker på. Hvelv rullekaken over på papiret og la langpannen ligge over kaken til den er avkjølt. 

7. Smør vaniljekrem på rullekakebunnen, fordel jordbær utover og rull kaken sammen. Pakk kaken litt stramt inn i bakepapiret og legg den kjølig med skjøten ned.

8. Sikt over melis og pynt med jordbær før servering. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.